Oaia moldovenească

Oaia moldovenească visează din tinereţe să aibă un bămwă mare. Tot în tinereţe când merge pe stradă e nemulţumit că şoferii care conduc ca sălbaticii nu opresc la trecerile de pietoni, iar poliţiştii iau mită.

Tinereţea trece şi oaia moldovenească îşi cumpără totuşi bămwăul mult dorit. Chiar dacă stă mai des în parcare şi mereu beculeţul cela mic arată că a mai rămas un litru de benzină, bămwăul este scos pe stradă şi oaia devine exact ca sălbaticii pe care-i critica în tinereţe.

Aici oaia moldovenească devine „regele străzilor”. Parchează ca-n stână, nu prea aşteaptă culoarea verde a semaforului, se urcă beat la volan iar zebrele nici nu se văd pentru că capul stă ridicat sus, are omul bămwă sau ce naiba?

Oaia moldovenească nu reprezintă o problemă pentru poliţişti. Din contra, fără oile moldoveneşti ar dispărea o afacere mare datorită cărora mulţi indivizi cu epoleţi au tancuri în parcare.

Epopeea oii se termină doar atunci când ucide pe cineva la volan, că în restul cazurilor scapă. Doar atunci oaia moldovenească îşi dă seama că în tinereţe mai avea dreptate.

Şi toată povestea asta se repetă la nesfârşit.

      Articole recomandate