O viață între aur și castele. Cum trăiesc baronii romilor (Foto)

Mulţi dintre noi îşi imaginează romii ca fiind hoţi, cu copii prost îmbrăcaţi şi gata să fie puşi oricînd pe ceartă. Totuşi romii trăiesc o viaţă total diferită, iar modul lor de trai diferă de al celorlalţi.

Recent pe live-imho.livejournal.com a fost publicat un articol în care este redată în imagini viaţa baronilor de romi dincolo de aparenţe. Casele acestora, averile, poveştile şi chiar înmormântările: toate trezesc un interes deosebit.

palate_de_tigani_ Buzescu_Teleorman_www.stari.ro_5

Romii cîştigă mulţi bani, şi cu siguranţă aţi auzit că aceştia ar avea şi mult aur. Marea parte a capitalulul este în mîinile baronului, conducătorul romilor. Acesta investește banii în proprietăţi, maşini şi aur.

În poză vedeţi pe Florian Cioabă, fostul baron al romilor din România, care a decedat recent în urma unui infarct. La începutul lui 2000 acesta a fost în centrul unui scandal European, cînd Judecătorii i-au interzis să căsătorească pe fiica acestuia de doar 12 ani cu un băiat de 15 ani. Anul trecut autoritățile române i-au interzis să creeze o Judecătorie aparte a romilor.

cioaba

Acum locul baronului a fost luat de fiul mai mare al acestuia, Dorin Cioabă. În jurul încoronării și averii moștenite au existat și încă mai sunt intrigi.

Totuși viața romilor este diferită de a altor popoare. Avînd obiceiurile lor, aceștia nu permit intervenția niciunei alte etnii în treburile lor interne.

Chiar și înmormântările romilor sunt deosebite și extrem de somptuoase. La înmormântarea unei elite a romilor împreună cu decedatul se îngroapă și o parte din avere. Spre exemplu, însuși baronul romilor din Moldova Cerari a îngropat în mormîntul tatălui său o mașină Volga.

0_89947_1d64ce60_orig

Cel mai bine însă puteți vedea despre viața romilor din poze. Casele cu 4 etaje ale acestora, interiorul, îmbrăcămintea, tradiții și obiceiuri.  

_blogger_1856_2130_1600_tiganii1

Roma Gypsies Romania

palate-la-buzescu

rzv_6326

romi-bogati

nunta_tiganeasca10

nunta_tiganeasca03_770c409f9a

Gypsy Interiors

carlo_gianferro_02

carlo_gianferro_03

carlo_gianferro_04

carlo_gianferro_07

carlo_gianferro_08

carlo_gianferro_10

carlo_gianferro_14

carlo_gianferro_16

Vitali Cipileaga

      Articole recomandate