O vacanţă în Moldova costă mai scump decât un sejur în ţările exotice

Chiar dacă nu avem mare şi nici munte, o vacanţă în Moldova costă mai scump decât un sejur în una din ţările exotice sau oricare capitală europeană. În ţara noastră, preţul unui pachet turistic de o săptămână depăşeşte cu uşurinţă o mie de euro dacă oaspetele alege să fie cazat într-un hotel de patru stele şi să guste din vinuri şi coniacuri alese.

Străinii sunt atraşi, în primul rând, de beciurile de la Cricova sau Mileştii Mici. Problema numărul unu a turismului moldovenesc este cazarea scumpă. În Chişinău, de exemplu, pentru o noapte într-un hotel cu patru stele va trebui să plăteşti între 120 şi 160 de euro, de cel puţin două ori mai scump decât în orice ţară europeană. De exemplu, o noapte într-un hotel cu patru stele, cu mic dejun inclus, în Bucureşti, costă între 40 şi 70 de euro. În capitala italiană, va trebui să plăteşti între 25 şi 100 de euro pentru aceleaşi servicii, la fel ca şi în cea austriacă.

Dacă doreşti să-ţi petreci o noapte la Paris şi vei alege un hotel cu patru stele, va trebui să scoţi, din buzunar, de la 35 până la 140 de euro. Pe litoralul bulgăresc, mai exact în oraşul Sunny Beach, tarifele hotelurilor de patru stele variază între nouă şi 50 de euro. La Cricova şi alte atracţii turistice din Moldova, biletul de intrare este mai scump decât la Versailles.

Sursa:Publika.md

      Articole recomandate