O sportivă din Moldova vîndută pe 50.000 de dolari

iovu-vinduta

Halterofila Cristina Iovu, sportiva anului 2012, va reprezenta Azerbaidjanul la competițiile internaționale. Federaţia naţională de haltere și-a dat acceptul, în schimbul a 50 de mii de dolari, ca sportiva să reprezinte statul azer, publika.md.

Sub acest pretext cea mai bună sportivă din Republica Moldova a anului precendent, a fost cedată statului Azer și va debuta pentru azeri pe 7 iulie, la Universiada Mondială de la Kazan.

Potrivit Federaţiei de haltere, banii primiţi de la azeri au fost deja cheltuiţi pe echipamente, aproximativ 12 haltere noi, care vor ajunge în scurt timp în ţară. „Noi am fost nevoiţi să acceptăm măcar ceea ce ni s-a propus. Dacă nu dădeam această permisiune, peste un an ea oricum avea dreptul să participe pentru Azerbaidjan şi noi nu vedeam nici aceşti 50 de mii”, a declarat fostul antrenor al Cristinei Iovu, Sergiu Creţu.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Octavian Bodişteanu, crede că halterofila s-ar fi îndrăgostit în Azerbaidjan. „Cum noi să interzicem unei fete să se îndrăgostească. Poate sunt lucruri pe care noi nu le cunoaştem”, a declarat ministrul.

În 2012, Cristina Iovu a cucerit pentru Moldova medalia de aur la Europene şi medalia de bronz la Olimpiada de la Londra. Sportiva a plecat în Azerbaidjan în cantonament la începutul anului şi de atunci nu a mai revenit în ţară.

      Articole recomandate