O pădure veche de 298 de milioane de ani, descoperită sub o mină de cărbune din China

Cercetătorii americani şi chinezi au descoperit o pădure gigantică, veche de 298 de milioane de ani, perfect conservată sub o mină de cărbuni din Wuda (China).

Gizmodo scrie că pădurea pare neatinsă, astfel că oamenii de ştiinţă au putut să stabilească unde se află fiecare copac. Astfel, ei au putut să realizeze desenele care însoţesc acest articol. Paleobotanistul Hermann Pfefferkorn, de la Universitatea din Pennsylvania, a caracterizat pădurea drept o “capsulă a timpului”.

 

Sursa notează că pădurea, care acoperă o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi, ar fi fost acoperită după o erupţie vulcanică care a durat  zile întregi. Până acum, cercetătorii au descoperit şase specii de copaci, cu înălţimi de maximum 24 de metri, dintre care una este dispărută în zilele noastre. Oamenii de ştiinţă cred că, după perioada permiană, din care face pădurea descoperită în China, au dispărut 90% dintre speciile marine şi 70% dintre speciile terestre, aceasta fiind cea mai mare dispariţie în masă din istoria Terrei. Pe atunci, plantele se înmulţeau exclusiv prin spori, iar fauna planetei era formată din mamifere, ţestoase, păsări şi crocodili preistorici.

      Articole recomandate