O nouă stradă cu acces exclusiv pietonal, din 1 mai pentru locuitorii Chișinăului

zona pietonala 2013

De la 1 mai strada Alexandru Diordița va fi pietonală. Potrivit Primariei, pîna atunci pe tronșonul cuprins între strada Cosmonauților și Columna urmeazăs să fie reparate fațadele clădirilor și reamenajată zona.

Decizia a fost făcută publică de Primărie în cursul zilei de astăzi, cu menţiunea că, de pe 22 aprilie, circulaţia rutieră şi parcarea maşinilor pe porţiunea acestei străzi cuprinsă între străzile Columna şi Cosmonauţilor, va fi interzisă.

zona pietonala

Singurele autovehicule care vor putea circula în acest perimetru sunt cele implicate în lucrările de amenajare a zonei şi numai în baza unui permis special emis de Direcţia Transport a administraţiei locale.Potrivit unui comunicat emis de Primărie, prin această măsură se doreşte revitalizarea centrului istoric al Chişinăului.

Totodată pe această porţiune de pe strada Alexandru Diordiţă urmează să fie reparate faţadele clădirilor, vor fi curăţate sistemele de canalizare, iar copacii din zonă vor fi toaletaţi.

Vara trecuta mai multe strazi din capitala inclusiv bulevardul Stefan cel Mare au fost testate pentru a fi zona pietonala. Pana la urma s-a optat pentru strada Diordita.

      Articole recomandate