O nouă bătaie la EURO 2012: Suporterii croaţi vs Poliţişti (Video)

Ciocniri violente între suporterii echipei de gfotbal a Croaţiei şi poliţie, în oraşul Poznan, chiar înaintea meciului cu Irlanda, din Grupa C a EURO 2012. Fanii s-au luat la bătaie cu forţele de ordine în încercarea de a-l elibera pe un coleg de-al lor care fusese arestat.

Confruntările violente au început în timp ce poliţiştii îl duceau către dubă pe fanul croat arestat pentru o bătaie într-un restaurant. Conaţionali acestuia s-au luat la bătaie cu forţele de ordine, au aruncat cu scaune, sticle, pietre şi cu tot ce le-a căzut în mână.

Suporterii croaţi au reuşit să-l elibereze pe colegul lor, însă nu s-au mulţumit cu atât şi au continuat să-i provoace pe oamenii legii. În cele din urmă, zeci de poliţişti au fost chemaţi ca întăriri în piaţa centrală din oraşul polonez Poznan.

Oficialii UEFA au lansat deja o anchetă în acest caz. Nu este primul caz de violenţă din cadrul Campionatului European de fotbal. În prima zi a turneului, suporterii ruşi au atacat şi au bătut mai mulţi oameni de ordine voluntari, după meciul cu Cehia.

      Articole recomandate