O moldoveancă a luat aurul la Olimpiada Internaţională de Ecologie

Moldoveanca Gabriela Buza, elevă în clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Orizont“ din Chişinău a câştigat medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Ecologie, desfăşurată în perioada 09-12 mai la Istanbul, Turcia.

Potrvit Adevărul Moldova, eleva a obţinut premiul mare pentru proiectul cu genericul ,,Mărirea toleranţei soiei la secetă cu ajutorul compuşilor de fosfor şi azot“. Republica Moldova a fost reprezentată la competiţie de trei elevi şi doi pedagogi. La Olimpiada Internaţională de Ecologie din acest an au participat 210 elevi din 45 de ţări.

Juriul internaţional, constituit din 22 de membri, a apreciat 107 proiecte. Patru elevi din Republica Moldova participă anul acesta la concursul internaţional de inventică pentru elevi Intel ISEF, organizat la Los Angeles (Statele Unite ale Americii).

Din echipa Republicii Moldova fac parte Diana Marusic, elevă în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Ion Creangă“ cu proiectul „Mediul de dezvoltare integrat vocal pentru persoanele cu deficienţe de vedere“, Dumitru Savva, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Orizont“ cu o cercetare legată de integrarea unui limbaj compilat în mediul unui limbaj interpretat pentru obţinerea preformanţei maxime, precum şi Anastasia Jeleznâi şi Dumitru Gânju, elevi în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Mihai Marinciuc“ şi respectiv în clasa a IX-a la Liceul teoretic „Dante Alighieri“, cu proiectul „Viţa de vie, sănătoasă fără metale grele“.

      Articole recomandate