O lume de basm, în alb și negru: lumini și umbre, în cadre de excepție (Foto)

Proiectele fotografice în alb și negru rezervă deseori surprize deosebit de plăcute, iar lumea de basm pe care v-o prezentăm în continuare, face parte, la rândul său, din această categorie specială.

Este vorba despre un proiect aparținând unui maestru al fotografiei de acest tip – Alex Timmermans – al cărui portofoliu de lucrări cuprinde multe alte propuneri similare, pe cât de fanteziste, pe atât de cuceritoare.

La nivelul site-ului său oficial, în categoria „Story Telling”, regăsim o serie de cadre speciale, fiecare în parte istorisind o poveste anume, ce ne invită parcă, să construim, după bunul nostru plac, un început și un sfârșit pe masură.

Privindu-le cu atenție, observăm cum timpul pare să se fi oprit în loc pentru personajele imortalizate în ipostaze inedite, ca și cum ar fi pătruns instantaneu într-o lume guvernată de reguli neînțelese.

Fotografiile lui Alex Timmermans sunt cu atât mai fascinante, cu cât mesajele lor ar putea fi abordate și din punct de vedere al unei interpretări de natură masonică, având în vedere faptul că site-ul său este marcat cu simboluri specifice – însăși inițialele sale sunt reprezentate utilizand caractere ce prefigureaza echerul și compasul, firul de plumb, riglă, coloana și triunghiul lui Solomon.

Iată de ce, aceste jocuri de lumini și umbre, precum și construirea unor povești fantastice în alb și negru, sugerează, la rândul lor, mozaicul – simbolul opoziției între spirit și materie, între adevăr și fals, între bine și rău, frumos și urât – într-o dinamică aparte a compoziției contrariilor.

Dar iată cât de frumos este acest carusel fotografic inedit:

F10

F2

F3

F5

F6

F7

F8

F9

      Articole recomandate