O femeie din SUA, concediată pe motiv că era „prea atrăgătoare” pentru şeful ei

O asistentă medicală din SUA a fost concediată după ce medicul de la cabinetul stomatologic la care lucra a arătat că femeia este „prea atrăgătoare” şi îi pune căsnicia în pericol, relatează Daily Mail.

Deşi Melissa Nelson lucra pentru James Knight de 10 ani, bărbatul şi soţia lui au ajuns la concluzia că asistenta ar fi reprezentat o ameninţare pentru mariajul lor. Knight a arătat că în ultimele luni asistenta sa începuse să se îmbrace foarte provocator şi că îi distrăgea atenţia. „Este ca şi cum ai avea un Lamborghini în garaj, dar nu l-ai conduce niciodată”, a spus bărbatul în vârstă de 53 de ani

După ce s-au sfătuit cu un pastor, medicul şi soţia lui au cerut ajutorul unei instanţe pentru a o disponibiliza în mod legal pe Melissa.

Nu cred că este drept. Nu cred că este corect”, a declarat asistenta, după ce judecătorii i-au dat câştig de cauză lui Knight.

Cu toate acestea, potrivit legilor statului Iowa concedierea femeii nu poate fi considerată discriminare, întrucât motivul invocat ţine de sentimente şi emoţii, şi a avut ca rol respectarea valorilor familiei, a explicat judecătorul Edward Mansfield.

Opinia acestuia a fost împărtăşită şi de avocatul medicului.„Chiar dacă nu există nicio vină atribuită doamnei Nelson, este clar că decizia de a o concedia nu a avut legătură cu faptul că este femeie”, a arătat avocatul medicului. „Motivul din spatele deciziei domnului Knight a fost clară: a făcut asta pentru a-şi proteja căsnicia”, a concluzionat el.

Pe de altă parte, avocatul Melissei Nelson, Paige Fielder, a precizat că femeia este căsătorită şi a lăsat niciodată să se înţeleagă că ar dori să se implice într-o relaţie extraconjugală.

Aceşti judecători transmit către femeile din Iowa mesajul că bărbaţii nu pot fi traşi la răspundere pentru dorinţele lor sexuale şi că femeile sunt cele care trebuie să monitorizeze şi să controleze aceste dorinţe ale şefilor lor”, a explicat Fielder.

      Articole recomandate