O expoziție de fotografii cu moldovence traficate, deschisă în Canada (Galerie Foto)

În unul dintre cele mai mari orașe din Canada, Ottawa, au fost deschise două expoziții de fotografii cu moldovencele traficate și exploatate sexual.

Pozele au fost realizate de fotograful și regizoarea americană Mimi Chakarova, care a lansat anul trecut filmul „Prețul sexului”, un documentar despre traficul de sex, corupție și misoginism. În timpul filmărilor Chakarova a făcut mai multe fotografii, preponderent cu camera ascunsă în diferite locuri unde se prestează servicii sexuale. Aceste fotografii au și constituit material expus în galeria La Petite Mort, scrie Unimedia.md

Publicația canadiană Ottawa Citizen a scris și un articol dedicat acestor expoziții, în care este relevată istoria moldovencelor.

O tânără așteaptă noutăți de la sora sa, aceasta fiind luată de traficanți din casa ei din Moldova.

Vica – a fost traficată în Dubai la vârstă de 19 ani. „Cel mai tânăr client în Dubai a fost de 12 ani. Tatăl acestuia m-a adus într-un bordel … iar cel mai bătrân de 84”, spune victima.

Katea – a fost traficată în Turcia la vârstă de 18 ani. „Am fost vândută de o femeie din sat. Eram virgină”, a mărturisit tânără. 

Olesea a început să lucreze la fabrică de cusut când avea 16 ani. Când a împlinit 21 de ani, i s-a fost promis un loc de muncă în calitate de chelneriță în Turcia, însă a fost traficată și abuzată sexual. 

Olesea și Vica își așteaptă rândul în fața Centrului unde se oferă asistența pentru fete traficate.

Fetele sărace din Moldova rurală sunt cele mai vulnerabile și susceptibile de a deveni pradă pentru traficanți, în special cele care au crescut în orfelinate.

      Articole recomandate