O companie anti-piraterie a piratat un milion de copii de Deus Ex

Într-un experiment de a stopa valul de piraterie al jocurilor video, o companie anti-piraterie a lansat un milion de copii ale jocului Deus Ex: Human Revolution pe torenti, avertizandu-i pe utilizatori de activitatea ilegala pe care o infaptuiesc.

Experimentul companiei Anti-Piracy Strategies permitea userilor care descarcau jocul Deus Ex: Human Revolution sa se bucure de primele nivele dupa care erau scosi din joc si aruncati pe un ecran in care trebuiau sa completeze mai multe intrebari privind activitatea ilegala pe care o infaptuiau.

Partea ciudata a experimentului a fost ca 90% din „victime” au completat acel chestionar in loc sa stearga orice urma a jocului pe care il detineau ilegal pe calculator.

Din raspunsurile acestora, compania a putut publica cateva statistici destul de interesante:

24% dintre cei care au descarcat varianta beta a jocului de pe torenti au facut o precomanda pentru varianta finala iar 25% au spus ca intentioneaza sa il cumpere mai tarziu
50% dintre cei care l-au descarcat au declarat ca vroiau sa testeze jocul pentru a vedea daca isi merita banii
cand au fost intrebati cat ar fi dispusi sa dea pe acest joc, media a fost intre 30$ si 40$, aproximativ jumatate din cei 60$ pe care producatorii vor sa ceara la lansare
Experimentul companiei Anti-Piracy Strategies a demonstrat o adevarata oportunitate in randul gamer-ilor care folosesc torentii cum ca acestia ar fi dispusi sa plateasca bani pentru un software, doar dupa ce il testeaza iar pretul sa nu fie exagerat de mare.

Pentru a reduce considerabil pirateria online, producatorii de jocuri video ar trebui sa lanseze mai multe variante demo ale produselor noi si sa incerce sa reduca mai mult din pretul retail, astfel ca si cei mai inraiti pirati online sa ia in considerare achizitionarea variantei full.

      Articole recomandate