O clepsidră uriașă ar putea deveni punctul de atracție pentru turiștii străini veniți la Chișinău

Un grup de tineri din Chișinău, în frunte cu Tudor Cotruță vor să construiască cea mai mare clepsidră din lume, pentru a atrage turiștii străini în capitala Moldovei.

Proiectul Clepsidra Generation, este conceput de un grup de tineri din Chișinău, care și-au pus drept scop să lumineze capitala cu o clepsidră uriașă, pentru a aduce Republica Moldova pe harta turistică a Europei. Oamenii vor putea să însemneze planurile lor pe viitor pe site-ul oficial al clepsidrei. Prin intermediul acestuia, peste doi ani, acele persoane vor afla dacă planurile lor s-au realizat.

Clepsidra o fac pentru ca să scot în lumina internațională Chișinăul, deoarece suntem foarte puțin cunoscuți. Noi ne iubim țara, însă nu avem cu ce ne mândri la nivel internațional. Sunt multe lucruri care trebuie scoase în evidență. Avem vinuri bune, avem locuri frumoase, oameni superbi, însă capitala nu este foarte atrăgătoare pentru turiști. De aceea dorim să construim câteva monumente care să-l facă cumva cunoscut la nivel internațional și unul dintre ele ar fi clepsidra.„, a mărturisit inițiatorul proiectului, Tudor Cotruță pentru ziarul Timpul.

Instalația va avea 12 metri înălțime și va fi instalată în Chişinău. Clepsidra va curge doi ani, după care va fi întoarsă. Acest proiect face parte din cadrul unui proiect mai mare, bazat pe acțiuni sociale și caritabile.

Parametri vizuali

  • Înălțime: 12 m
  • Lățime: 6,5 m
  • Volum 200 m3

Tinerii au calculat toate amănuntele și datele tehnice. Costul unui asemenea proiect se ridică la suma de circa 300 de mii de euro, bani de care la moment nu dispun. Locul amplasării Clepsidrei încă nu este hotărât și urmează a fi discutat cu reprezentanții primăriei. Alte detalii le puteți afla pe pagina proiectului de pe Facebook: Clepsidra Generation

Solomon Adrian

      Articole recomandate