O britanică vrea să traverseze singură Oceanul Pacific vîslind circa 8.500 de kilometri

inot

Sarah Outen vrea să devină prima femeie care traversează vâslind Oceanul Pacific. Aventura ei va începe în Japonia, iar în cel puţin şapte luni, aceasta ar trebui să ajungă pe coastele canadiene. Britanica vrea să-şi ducă planul la bun sfârşit, după ce în urmă cu aproape un an a fost salvată din apele oceanului, scrie rtv.net.

„Sunt fericită să mă întorc. Simţi că te întorci acasă, înapoi pe ocean. Simt că am lăsat lucrurile neterminate, iar acum abia aştept. Sunt aşa fericită că am revenit„, a mărturisit Sarah.

Tânăra în vârstă de 27 de ani a intrat în Cartea Recordurilor în 2009, după ce a traversat singură Oceanul Indian. Acum, ea urmează să vâslească aproape 8.500 de kilometri.

Nu este nicio garanţie că voi reuşi să ajung pe partea cealaltă. Sunt prea multe lucruri care se pot întâmpla„, a mai spus tânăra.Aceasta va fi însă doar prima etapă a aventurii sale. Ea plănuieşte să călătorescă 17.700 de kilometri în jurul lumii, doar prin forţele proprii.

După ce va ajunge în Canada, ea va pedala peste 5.000 de kilometri până în nord-estul Statelor Unite, iar apoi traversa Oceanul Atlantic cu o barcă.

      Articole recomandate