O australiancă a locuit timp de 15 luni într-un copac (Video)

Miranda Gibson

Miranda Gibson este o australiancă în vârstă de 31 de ani care a trăit 457 de zile într-un copac. Ea a stat pe o platformă amplasată într-un eucalipt înalt de 60 de metri şi vechi de 400 de ani.

Australianca, militantă ecologistă, a decis să locuiască în copacul din Styx Valley în semn de protest. Miranda luptă cu ardoare pentru protejarea pădurilor din Tazmania.

Ea a trăit în eucalipt începând cu decembrie 2011 şi a fost nevoită să renunţe din cauza unui incendiu de pădure care a izbucnit în apropiere de locul în care ea a locuit atâta vreme.

„Sper că am reuşit să atrag atenţia asupra protejării pădurilor prin ceea ce am făcut. Asta este tot ce îmi doresc”, a declarat australianca de 31 de ani.

Muzicieni ca Nick Cave, John Butler şi Blue King Brown şi-au exprimat susţinerea faţă de acţiunea Mirandei. „A fost o experienţă incredibilă şi unică. Este un drum lung şi greu, dar ce este mai trist în această poveste este că trebuie să mai stau aici fiindcă pădurea nu este încă protejată„, declara Miranda Gibson pe News.au.

Pe platforma ei există doar un compost drept toaletă şi un mic panou solar ca să îşi încarce telefonul şi laptopul. Din când în când venea cineva în vizită şi oamenii îi aduceau mâncare, însă, în rest, Miranda stătea singură. I-a fost dor de familie şi prieteni, iar ca să îşi umple timpul scria pe blog şi acolo primea susţinere din toate colţurile lumii.

      Articole recomandate