O alta față a conexiunii web: capcana singurătății progresive (Video)

S-ar putea spune că singuratatea este doar singurătate și cu asta basta, dar se pare că până și solitudinea capătă valențe nebănuite în universul web, acolo unde capcanele conexiunilor create, nu aduc nimic concret pe firmament.

Cel putin aceasta este toria sustinuta de o serie intreaga de specialisti in materie, care incearca sa demonstreze faptul ca singuratatea sporeste, pe masura ce ne cufundam in lumea virtuala, asa cum rezulta din animatia intitulata sugestiv „The Innovation of Loneliness”.

Ei bine, iata asadar cum se naste conceptul de „singuratate progresiva”: cu cat tindem sa devenim „colectionari de prieteni online”, cu atat mai putini prieteni adevarati vom avea.

In ciuda pericolului de a ne trezi intr-una din zile complet izolati, se pare ca dependenta de lumea virtuala este uneori mai puternica decat capacitatea noastra de a controla fenomenul.

Un motiv temeinic pentru ca expertii sa lanseze un semnal de alarma la acest capitol, avertizand internautii in legatura cu efectele negative ale tehnologiei asupra relationarii.

      Articole recomandate