O adolescentă indoneziană despărţită de părinţi în urma tsunamiului din 2004 şi-a regăsit familia după şapte ani petrecuţi pe străzi

O adolescentă indoneziană care trăia pe stradă după ce a fost despărţită de familia sa, la cutremurul urmat de tsunami din 2004, şi-a regăsit părinţii care o credeau moartă, au povestit aceştia vineri, relatează AFP.

Mary Yuranda, acum în vârstă de 14 ani, a povestit că a fost eliberată de către o femeie care a luat-o sub protecţia sa, după tsunami, şi a obligat-o să cerşească, de atunci şi până acum, pe străzile din Meulaboh, în provincia Aceh.

Tânăra s-a prezentat într-o cafenea din oraş, cerând să fie ajutată să se întoarcă în satul său, unde a fost condusă de un şofer de taxi miercuri, a declarat tatăl fetei, Tarmius, în vârstă de 42 de ani.

„Semnele din naştere de pe abdomen, o aluniţă şi o cicatrice de pe faţă dovedesc că fetiţa este a mea”, a declarat telefonic mama copilului, Yusnidar, în vârstă de 35 de ani.

„Nu pot să vă spun cât de fericită sunt”, a continuat ea.

Yusnidar a fost despărţită de doi dintre copiii ei, pe 26 decembrie 2004, când un tsunami provocat de un cutremur cu magnitudinea de 9,3 a provocat moartea a cel puţin 168.000 de persoane în Indonezia şi altor câteva zeci de mii în ţări din jurul Oceanului Indian.

Fiica cea mare a familiei este în continuare dată dispărută.

      Articole recomandate