O adolescentă britanică, mai inteligentă decît Albert Einstein. Ce IQ are fata de 16 ani

iq

O adolescentă din Marea Britanie şi-a uimit profesorii şi colegii după ce a obţinut 161 de puncte la testul de inteligenţă Mensa, depăşindu-l astfel pe Albert Einstein, relatează The Telegraph.

Lauren Marbe spune despre ea că este o adolescentă normală – îi place să meargă la petreceri alături de prieteni, să îşi facă unghiile, să se bronzeze artificial şi visează să devină artistă precum Denise Van Outen (interpreta personajului Roxie Hart din musicalul “Chicago”, n. red).

Deşi are note foarte bune la şcoală, tânăra din Loughton, Essex, a povestit că scorul obţinut la test a suprins-o chiar şi pe ea, mai ales că totul ca pornit ca o glumă.

A fost o realizare foarte mare şi trebuie să recunosc că am plans puţin din cauza emoţiilor”, a mărturisit Laren. Amuzată, adolescenta a mai spus că aceasta este cea mai bună metodă prin care poate contrazice mitul potrivit căruia fetele blonde sunt mai puţin inteligente.

22d9458d-f1c7-4bad-b418-db845dd7c531_ESSEX_SMARTIE_22

Fata studiază acum la Roding Valley High School şi se pregăteşte să susţină o serie de teste la matematică, fizică şi artă, pentru obţinerea certificatului GCSE (General Certificate of Secondary Education, n. red).

În ciuda pasiunii sale pentru dans şi actorie, Lauren a povestit că i-ar plăcea să studieze arhitectura la Universitatea Cambridge. Până atunci însă, fata ia lecţii de dans şi de canto înregistrează muzică şi chiar a cântat alături de corul din musicalul “Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat”, creat de Andrew Lloyd Webber.

Acum, Lauren Marbe a fost admisă în organizaţia internaţională Mensa, ai cărei membri sunt consideraţi cei mai inteligenţi oameni din lume.

      Articole recomandate