O adolescenta a câstigat 9 milioane de dolari dupa ce si-a dat scoala in judecata

O fata de liceu si-a dat in judecata scoala de la care a plecat si a castigat 9.2 milioane de dolari in urma procesului.
Judecatorii din Texas il obliga pe directorul Scolii Episcopale din Dallas sa o despagubeasca pe fata cu aceasta suma. Acesta i-a cerut tinerei sa se mute la alt liceu, dupa ce in 2009 a descoperit ca avea o relatie nepotrivita cu profesorul de istorie.

La vremea respectiva, ea avea 16 ani, iar profesorul 34, asa ca toata povestea nu poate fi considerata o “aventura amoroasa”, ci mai degraba un abuz. Fata si profesorul si-au trimis mii de mesaje si emailuri cu continut sexual explicit in timpul relatiei lor interzise, se intalneau clandestin prin hoteluri si aveau o relatie altfel decat cea normala profesor-student chiar si la scoala, scrie shine.yahoo.com.

Relatia lor a inceput in primavara 2009 si a durat 7 luni, pana cand au fost surprinsi de politie in timp ce faceau sex noaptea intr-o masina, intr-o parcare pustie. Profesorul a fost acuzat de hartuirea sexuala a unui minor, iar din acel moment conducerea scolii i-a dat un ultimatum fetei: ori se muta in alta parte, ori va fi exmatriculata.

Parintii sai au fost revoltati ca fiica lor nu este tratata ca o victima hartuita sexual, ci, dimpotriva, culpabilizata, asa ca au decis sa dea scoala in judecata. Dupa un proces de doi ani, au si castigat, iar Scoala Episcopala din Dallas este numai buna de plata a nu mai putin de 9.2 milioane de dolari pentru daune morale provocate fetei si familiei sale. Directorul scolii a anuntat ca va face recurs la decizia instantei.

Varsta legala pentru consimtirea unei relatii sexuale este de 17 ani inTexas, dar cadrelor didactice le este interzis prin lege sa intretina relatii sexuale cu oricare dintre studentii lor, indiferent de varsta acestora.

      Articole recomandate