Nu lăsa străinul sa-și bată joc de copilul tău, el are nevoie de tine (Video)

COPII

Copiii părinților plecați la muncă în străinătate suferă! Poate că unii nu o arată, fiind perfect la locul lor și cuminți, alții se răzvrătesc având diferite probleme de comportament, în timp ce alții cad în depresie ,însă toți resimt lipsa părinților, toți se simt singuri.

Fiecare face față situației în felul său, uneori descurcându-se cu succes, însă pentru nici unul nu este ușor. Dragostea unui copil pentru părinții săi este sinceră , curată și necondiționată. Din păcate de multe ori cei  care le dau viață se lasă trași în vîrtejul vieții și uită să mai privească în ochii nevinovați, care le imploră dragostea și căldura.

Un suflet de copil suferă mai mult decît orice adult. Pentru un copil banii și  mîndria nu contează . Tot de ce au ei nevoie este o mîngîiere, o poveste de “noapte bună „ , o vorbă caldă ,și nimic pe lumea asta nu se compară pentru ei cu dragostea de mamă.

Mulți dintre părinți pleacă în străinătate pentru a le oferi copiilor un trai mai bun, însă de multe ori nici banii nu pot să înlocuiască dragostea de mamă.

De nenumarate ori auzim părinții  care sunt plecați la muncă peste hotare declarînd” pentru copii mei fac orice”,  neștiind totuși ce se  ascunde în adîncul sufletului fiecărui copil care este rămas singur , sau în grija unui străin. Copii sunt cei care ascund starea și emoțiile pe care le trăiesc în taină.

Există situații în care  copii  au parte de o îngrijire bună din partea unui străin, însa  există  și copii care sunt maltratați de femeia care îi  ține locul „mamei”,atunci cînd ea este plecată la muncă peste hotare. Din cauza migrației, numărul copiilor rămaşi fără îngrijire părintească este foarte mare.

Sugestii pentru părinții care sunt plecați la muncă în străinătate :  înainte de a pleca departe de casă și de copii , gîndiți-vă în grija cui lăsați copiii dvs. Banii, bunurile materiale, bogăția și cadourile niciodată nu v-or putea înlocui dragostea de mamă.

Mai jos puteți urmări un material video care ne-a determinat să scrim acest material și să mai atenționăm încă odată părinții plecați peste hotare. Imaginile aparțin celor de la KANAL D și sunt surprinse de „Ochii din umbra„.

Nu lăsa străinul sa-și bată joc de copilul TĂU!

Un articol de Mariana Rîțoi, pentru Yupi.md.

      Articole recomandate