Nu există obstacol prea mare: Oamenii care îndură tragedii sunt adesea cei mai de succes

Mereu mi-am imaginat că oamenii de succes sunt la fel ca și jocul cu arcul: săgeata trebuie să fie trasă înapoi în scopul de a fi propulsată înainte. Deci, acest lucru înseamnă că, cu cât mai în spate e trasă săgeata, cu atât mai repede și mai departe se va deplasa.

Cred că cei care au fost răniți și au avut cel mai mult de suferit vor lupta și vor ajunge unii dintre cei mai mari oameni de succes. Nu doar pentru că merită o a doua șansă în viață, dar pentru caracterul dur pe care îl obțin în urma bătăliilor dure.

Un exemplu clasic vine de la scenaristul american Graham Moore, care a câștigat de curând Academy Award la categoria ”Cel mai bun scenariu pentru ‘The Imitation Game'”. Nu numai că a câștigat un Oscar (cea mai mare realizare în cinema), dar a și inspirat lumea.

În loc să adune o listă întreagă de nume necunoscute pentru film, cum fac și alți câștigători Oscar, Graham Moore a luat decizia de a-și prezenta  personal povestea din care a ieșit învingător pe care a trăit-o fiind adolescent. ”Când aveam 16 ani am încercat să mă sinucid, pentru că mă simțeam ciudat, diferit și ca și cum nu mai aparțineam acestei lumi. Aș dori ca acest moment să fie pentru copilul care crede că este ciudat, diferit și nu se incadrează nicăieri. Sigur că te incadrezi. Îți pot promite acest lucru.”

Acest om a dat dovadă de curaj și anume curajul de a împărtăși aceast capitol întunecat al vieții sale m-a făcut să mă întreb de ce oamenii care au înfruntat o astfel de perioadă sunt printre cei mai puternici oameni?

Toți am auzit de povestea unui erou care învinge imposibilul și sfidează legile pentru a atinge culmile succesului. A fost o idee destul de întâlnită în toate capodoperele de-a lungul secolului trecut. Dar de ce acești oameni reușesc să urce atât de sus după eșecuri atât de dificile?

Au vise mari

Exact ca și în poveștile de succes pe care le vedem în filme, călătoria fiecărui erou începe cu un vis. Par învinși, ca și cum le este greu să mai facă față cu celor oferite de prezent, astfel  unicul vis al lor fiind de a avea o viață mai bună.

Unul dintre lucrurile de care se mai pot agăța în astfel de momente sunt visele. Găsesc speranță în viitorul lor și luptă pentru a ajunge într-o zi să-și spună ”Am făcut-o!”.

Speranța le permite să treacă de zilele posomorâte și să îi ghideze spre locul unde vor găsi bucurie și satisfacție în viață.

Le indică direcția corectă unde să găsească pasiunea, dragostea și fericirea. Dar cel mai important, creează o viziune a vieții care îi face să se ridice din pat în fiecare zi.

Oamenii care au trecut prin astfel de situații pline de durere și suferință au nevoie de motivare pentru a uita și a merge mai departe, trăind cu intensitate fiecare clipă.

Sunt persistenți

Adversitatea prin care trecem zi de zi ne învață multe lecții, dar una dintre trăsăturile cele mai valoroase pe care un erou le poate obține prin adversitate este persistența.

Din această luptă își dau seama că a renunța nu este o opțiune și, pentru a culege toate recompensele pe care le oferă viața, trebuie să meargă prin foc și pară.

Nu contează de câte ori lumea le spune să se oprească – acești oameni nu vor accepta un NU ca răspuns. Dacă nu au renunțat în cele mai întunecate zile ale vieții lor, de ce ar face-o acum?

Au mai multe pasiuni decât oricine

Mereu ni s-a spus că munca silnică este singura modalitate de a avea succes.

Învingătorii nu găsesc scuze să nu facă ceva. Sunt atât de pasionați de lucrul lor, încât nu li se mai pare dificil. Din pricina durerii pe care au îndurat-o, încearcă să-și restabilească echilibrul în viață cu tot ce iubesc.

Pasiunea  nu-i conduce spre faimă sau avere, dar spre nimic altceva decât împlinirea finală.  Ziua în care nu o să mai facă acel lucru, e ziua în care o să înceteze să mai iubească ceea ce fac.

Dau totul din ei

Știu că zilele lor pe acest pămând sunt prețioase și că viața lor este mult prea scurtă pentru a face lucrurile pe jumătate.

Uitându-se în trecut și știind că au făcut practic tot ce le-a stat în putință pentru a depăși situația, tot simt că nu au dat tot ce au avut.

Ce îi face pe acești oameni atât de norocoși? Nu au termen de valabilitate pentru visele lor. Dacă nu s-a întâmplat azi sau maine, într-o zi sigur vor reuși. Iar, între timp, pur și simplu se bucură de ceea ce fac.

Învață din fiecare bătălie și devin luptători mai buni. De fiecare dată când simți că nu mai poți continua, amintește-ți câtă putere ai dobândit din experiențele tale.

La fel ca și Graham Moore, acești oameni au fost puși la pământ până în momentul în care nu mai aveau putere să continue. Dar, odată ce au depășit situația și și-au învins adversarii, sunt de neoprit în calea lor spre realizarea lucrurilor miraculoase.

 

 

Yupi!

Hai să fim prieteni

Cu fiecare like noi devenim mai buni

Abonează-te!

Lasă-ne adresa ta de e-mail, iar noi vom avea grijă să primești cele mai bune articole de pe Yupi.md

      Articole recomandate