Noul drog supranumit „crocodil” face victime in Europa

Un nou drog mortal face ravagii in Europa. Este vorba despre stupefiantul numit „Crocodil” care tocmai si-a facut intrarea pe piata din Europa de Vest. Descoperit in Germania, autoritatile de pe batranul continent sunt in alerta maxima, incercand sa gaseasca indicii care ar putea duce la cei care folosesc sau fac trafic cu substanta ce poate ucide chiar de la prima injectare.
Dupa ce a facut ravagii in Rusia, drogul supranumit „Crocodil” si-a facut aparitia in Europa de Vest. Descoperit in Germania, autoritatile sunt cu ochii in patru, in încercarea de a taia din fasa raul.

Efectele acestui drog sunt mortale. O simpla injectare cu „crododil” poate face ca pielea sa devina solzoasa, capatând aspectul pielii de crocodil, muschii si carnea se descompun, toate organele sunt atacate, iar oasele devin fragile. Raul provocat de acest drog este ireversibil, mai ales ca un consumator simte nevoia sa ia o noua doza dupa doar doua ore, timp in care trec efectele halucinogene ale substantei. Speranta de viata a utilizatorilor este de trei ani insa majoritatea mor la un an dupa ce au inceput sa foloseasca drogul. In unele cazuri, stupefiantul este mortal inca de la prima injectare.

Potrivit unor statistici oficiale, 100.000 de tineri sunt dependenti de crocodil in Rusia, unde a intrat din 2002. Insa asociatiile care lupta impotriva drogurilor sustin ca ar fi vorba de peste un milion de consumatori, iar rata mortalitatii este alarmanta.

Ce este „crocodilul”?

Crocodilul, pe numele stiintific dezomorfina, se fabrica avand ca baza o substanta ce se gaseste in orice farmacie: codeina, care este un derivat din mac si apartine familiei morfinei. Dezomorfina a fost fabricata pentru prima oara in Statele Unite, in anii 30, de cercetatorii care incercau sa gaseasca un remediu pentru durere care sa provoace o mai mica dependenta decat morfina. Pentru a-l fabrica, rusii cumpara pastile de codeina, care se gasesc la liber in farmacii, pe care le combina cu iod, dupa ce trec prin mai multe procese chimice. Supranumit si drogul saracilor, o doza de „crocodil” costa 2 euro, adica de 20 de ori mai putin decât heroina.

      Articole recomandate