Noua minune a Chinei este casa din mijlocul autostrăzii

O clădire, pe jumătate demolată, tronează în mijlocul unei autostrăzi din provincia chineză Zhejiang, în apropiere de oraşul Wenling. “Minunea” se datorează refuzului proprietarilor de a se muta, în ciuda eforturilor întreprinse de autorităţile locale, scrie antena3.ro.

Luo Baogen şi soţia sa se încăpăţânează să rămână în casa lor, cu toate că maşinile trec cu viteză la câţiva paşi de uşa de la intrare.
Cei doi sunt nemulţumiţi de suma oferită de autorităţi pentru o relocare, fiind considerată “jignitor” de mică în raport cu valoarea locuinţei lor.

Chiar dacă toţi vecinii au acceptat oferta autorităţilor, ei rămân singurii locatari ai acestui bloc de locuinţe. Noile legi din China, referitoare la dreptul de proprietate, fac ilegală orice demolare dacă nu se ajunge la un acord cu posesorii de drept ai unei clădiri.

Cu toate că structura de rezistenţă a clădirii a fost afectată de utilajele grele, folosite la construcţia autostrazii, cei doi bătrâni nu intenţionează să-şi părăsească căminul prea curând.

Din fericire pentru cuplul chinez, circulaţia actuală este la un nivel scăzut deoarece, oficial, autostrada nu a fost deschisă încă.
Însă odată cu inaugurarea ei, autorităţile speră ca zgomotul produs de maşinile care vor circula, să îi convingă pe cei doi să se mute.

Se va lua în considerare şi siguranţa lor, având în vedere că pe tronsonul de drum respectiv, nu este prevăzută vreo trecere specială pentru pietoni.

 

      Articole recomandate