Noi veşminte pentru Internet – ce surprize ne rezervă anul 2014

internet-2014

Internetul ar putea să îmbrace noi veşminte în viitorul apropiat, specialiştii apreciind că anul 2014 va fi plin de surprize din acest punct de vedere.

Aleksandr Gostev, expert în cadrul Kaspersky Lab, a afirmat recent că există un trend tot mai pronunţat, către dezvoltarea unui număr considerabil de reţele naţionale individuale, care vor înlocui treptat Internetul, aşa cum îl cunoaştem noi în prezent, relatează RIA Novosti.

Pe fondul creşterii fără precedent a fenomenului ameninţărilor cibernetice şi proceselor tot mai complexe care vor conduce la crearea unor arme informatice din ce în ce mai sofisticate, pronosticurile expertului sunt destul de sumbre.

În opinia lui Gostev, în cursul anului viitor, acţiunile organizate de aşa-numitele grupări de mercenari cibernetici, vor excela în atacuri-fulger, în cadrul unor servicii specifice contra cost.

Companiile din diferite sectoare, nu vor ezita să apeleze la astfel de metode, în scopul spionării concurenţei sau a compromiterii activităţilor acesteia pe cale cibernetică, pentru obţinerea de avantaje competiţionale pe piaţa de profil”, susţine specialistul.

În paralel, anul 2014 va aduce şi surpiza înscrierii pe o curbă ascendentă, a interesului general pentru moneda virtuală Bitcoin, care va înregistra un curs de 2-3 ori mai mare decât anul acesta, putând ajunge aşadar, până la 2.000 sau chiar 3.000 de dolari, precizează sursa.

Expertul atrage însă atenţia că, instabilitatea care caracterizează această monedă, reprezintă un factor ce poate răsturna situaţia în orice moment, umbra colapsului planând permanent asupra sa.

 Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate