Noaptea europeană a muzeelor și la Chișinău

Pe 19 mai 2012, în peste 3000 de muzee din Europa, se va desfăşura Noaptea Muzeelor, un program cultural european care oferă publicului bucuria de a descoperi gratuit diversitatea colecţiilor şi oferta culturală a muzeelor într-un mod inedit, atractiv şi interactiv.

Muzeul Naţional de Arheologie şi Istorie a Moldovei îşi aşteaptă vizitatorii pe 19 mai, între orele 18.00 şi 2.00, pentru a sărbători cea de-a opta ediţie a Nopţii Europene a Muzeelor.

Spre seară, vizitatorii vor avea posibilitatea să vizioneze programe artistice, o videotecă cu derularea mai multor filmuleţe despre natură, muzeele lumii, tradiţii şi obicee.

Totodată, un grup de meşteri populari împreună cu discipolii lor vor organiza un atelier, unde cei prezenţi vor putea să înveţe cum se încondeiază ouăle, modelarea pieselor din lut, împletituri din fibre vegetale, desenatul cu peniţa şi alte lucruri curioase şi preţioase pentru promovarea culturii şi istoriei naţionale.

De asemenea, cei prezenţi vor vizita Grădina Botanică şi Vivariului din apropierea Muzeului Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală.

Evenimentul se va încheia către orele 22.00 printr-un Fire show ”cu „ArtLabirint” în faţa clădirii muzeului.

      Articole recomandate