”Nistrul unește Moldova” – Maraton de înot cu scop caritabil organizat de un moldovean

nistru - uneste- moldova

Un înotător moldovean stabilit de 16 ani în Irlanda va organiza un eveniment inedit pentru ţara noastră. Ion Lazarenco intenţionează să parcurgă înot timp de zece zile 235 de kilometri de râu, de la Soroca până la Dubăsari. Astfel, el vrea să adune bani pentru copii orfani şi sportivi săraci din Moldova.

Potrvit adevarul.ro, maratonul „Nistrul uneşte Moldova“ va demara pe 20 iunie la Soroca. Iniţiatorul acţiunii, Ion Lazarenco, va înota câte şapte-nouă ore pe zi, astfel încât pe 30 iunie să ajungă la Dubăsari. La linia de finiş va avea loc închiderea festivă a evenimentului şi vor fi premiaţi înotătorii care i se vor alătura pe traseu.

Sportivul în vârstă de 35 de ani este originar din Orhei şi a plecat acum 16 ani în Irlanda, în căutarea unui rost mai bun. Face sport de când se ţine minte. „Este cea mai sănătoasă şi nobilă ocupaţie. Îmi ţine entuziasmul viu şi mă ajută să-mi ating scopul de fiecare dată“, mărturiseşte moldoveanul care practică înotul în ape deschise.

Străbate râuri de câmpie şi montane, înoată în mări şi oceane, inclusiv iarna, participă la competiţii internaţionale, este membru al Federaţiei înotătorilor Canalului englez şi al Asociaţiei înotătorilor din strâmtoarea Gibraltar. De câţiva ani, are un vis: să treacă înot cele şapte strâmtori ale Pământului. Prima va fi Gibraltar, în aprilie 2014. Până atunci, a decis să-şi încerce forţele acasă, pe Nistru.

941534_155140601339839_125748990_n

      Articole recomandate