Neverquest – virusul ruşilor, care-ţi evaporează banii din cont

1

Se numeşte Neverquest şi este un nou virus informatic, creat de o echipă de programatori ruşi, care face ravagii în conturile bancare, de îndată ce a pătruns în sistemul vizat.

Neverquest este un troian care se activează atunci când utilizatorul se loghează pe un site bancar pentru a efectua operaţiuni specifice şi preia controlul asupra conexiunii dintre browser şi server.

Într-o fază succesivă, hacker-ul se loghează în contul clientului printr-un sistem de comandă la distanţă (VPC), într-o sesiune de lucru perfect valabilă, cu neputinţă de depistat de sistemele de protecţie ale băncii.

Banii clienţilor pot fi astfel evaporaţi cât ai clipi din ochi, fiind transferaţi pintr-un labirint de conturi infectate, pentru a încurca şi mai mult iţele investigatorilor, astfel încât identitatea autorilor să nu poată fi dezvăluită.

Neverquest este extrem de dificil de identificat de programele antivirus, creatorii lui neutralizând tehnicile prin care activitatea sa ar putea fi blocată.

Evitarea acestei noi ameninţări cibernetice, presupune dotări mult mai sofisticate decât instalarea unui simplu antivirus – soluţii complexe, prin care tranzacţiile online să fie pe deplin sigure, cu posibilitatea de a controla concomitent procesele ce rulează în timpul activităţii unui browser şi a previni manipularea lor.

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate