NASA caută voluntari pentru odihnă plătită

1

NASA caută voluntari pentru odihnă plătită, oferind celor interesaţi, suma de 18.000 de dolari, pentru a petrece 70 de zile lungiţi în pat.

Este vorba despre un proiect care are drept obiectiv studierea efectelor colaterale ale unei călătorii îndelungate în spaţiu, pe durata căreia, membrii echipajului ar trebui să rămână în poziţie orizontală.

Bed Rest Studies” reprezintă aşadar o ofertă interesantă pentru cei ce au visat întreaga viaţă la un job ideal: să fie plătiţi cu circa 5.000 de dolari pe lună pentru a se odihni.

Agenţia americană intenţionează să simuleze în cadrul acestui program inedit, schimbarile fizice care intervin la nivelul organismului uman pe durata unor misiuni de lungă durată, analizând concomitent efectele microgravitaţiei în astfel de situaţii.

Voluntarii care vor fi selectionaţi pentru acest proiect, vor putea să utilizeze, pe durata experimentului, dispozitive conectate la Internet, sau să îşi petreacă timpul citind, urmărind emisiunile preferate la televizor, participând la cursuri online sau chiar lucrând în mediu virtual, cu condiţia să nu se ridice absolut deloc din pat.

„Observând modul în care petrecerea unei perioade îndelungate de timp în pat, la o înclinaţie de 6 grade,  poate influenţa fizic şi psihic subiecţii umani la sol, ne ajută să ne pregatim bine temele pentru misiunile astronauţilor noştri in spaţiu”, a explicat Joe Neight, project manager în cadrul NASA Johnson Space Center.

Pentru un astfel de job experimental, NASA caută voluntari perfect sănătoşi, cu o constituţie fizică robustă şi un psihic cât se poate de echilibrat.

Dacă vă întrebaţi cum vor reuşi aceste persoane să se spele sau să ducă la bun sfârşit anumite acţiuni ce ţin de necesităţi fiziologice eminente, NASA a pregătit „instrumentarul” complet şi pentru astfel de situaţii: un fel de duş mobil, dotat cu o garnitură specială pentru spălat şi recipiente potrivite pentru eliminarea urinei şi fecalelor.

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate