Fiecare din noi îndrăgește un anumit gen muzical sau chiar mai multe – într-un fel sau altul, sunetul muzicii face parte integranța din viața noastră de zi cu zi, aproape precum aerul pe care-l respirăm.
Cine ar putea sa spuna insa cu precizie, care ar fi momentul din indepartatele timpuri ale istoriei omenirii, cand a fost inventata muzica?
Inspirata din soaptele vantului, din susurul izvoarelor si trilurile pasarilor, muzica oamenilor are insa propriile sale culori, daca ne este ingaduit sa ne exprimam astfel.
Fiecare piesa muzicala – pop, rock, jazz, reggae, clasica sau lirica – are o personalitate a sa, unica si irepetibila, asemenea unui tipar nascut dintr-o pornire launtrica nedefinita, care capata expresie pe portativ, pentru urechile celui ce este pregatit sa o asculte si sa o lase sa-i patrunda in suflet, acolo unde vibratiile cele mai tainice o amplifica si o transforma in emotii.
De ce nu ne (mai) putem lipsi asadar de muzica, acum ca o mancam cu totii pe paine? Iata in cele ce urmeaza, cateva posibile raspunsuri de suflet:
1.Pentru ca muzica este cel mai bun prieten la ceas de bucurie, dar mai cu seama, atunci cand dai de greu;
2.Pentru ca sunetul muzicii ne influenteaza starea de spirit, astfel incat ziua sa prinda culoare;
3.Pentru ca muzica ne ajuta sa fim mai buni, mai receptivi la solicitarile celor din jurul nostru, mai dispusi sa dam o mana de ajutor, sa fim mai altruisti, mai aproape de semenii nostri;
4.Pentru ca muzica serveste la randul sau drept izvor de inspiratie pentru multe alte genuri de opere de arta, stimuland creativitatea si facilitand instalarea acelei magice atmosfere dragi artistului, in timpul zamislirii propriilor creatii;
5.Muzica inseamna libertate, inseamna iubire, emotie, caldura, culoare, speranta si entuziasm deopotriva – o reteta fara egal pentru cei ce traiesc viata din plin si o apreciaza la justa ei valoare.
Tu de ce iubesti muzica?