Motivul suprinzător pentru care jurnaliştii unei redacţii celebre nu au voie să mănînce banane

bbc

Jurnaliştii de la BBC nu au voie să mănânce banane în noul sediul al trustului de presă din Marea Britanie, după ce o colegă de-a lor a murit după ce a consumat fructul.

Pentru a-i împiedica pe ziarişti să facă un şoc anafilactic din cauza unei banane, angajatorii de la BBC au amplasat pe pereţii clădirii postere care cuprind mesaje de avertizare despre pericolele pe care aceste fructe exotice le au asupra sănătăţii, scrie Daily Mail.

Medicii spun că bananele pot provoca două tipuri de alergii: la polenul florilor de banane şi la fructul propriu-zis.

Astfel, persoanele care sunt alergice la polenul florilor de banane acuză senzaţia de mâncările la nivelul pielii, dar se pot trezi şi cu umflături la nivelul gurii, dacă intră în contact cu polenul florilor de banane. Potrivit specialiştilor, această formă de alergie este una uşoară şi nu pune în pericol viaţa nimănui.

Nu acelaşi lucru se poate spune şi în cazul celor care sunt alergici la fructul în sine. Ei pot intra în şoc anafilactic, iar în cazul în care nu li se acordă asistenţă medicală de specialitate poate deceda.

Unii dintre colegi consideră afişele caraghioase, dar consecinţele consumului pot fi destul de grave”, a declarat o sursă, citată de Daily Mail.

      Articole recomandate