Motivationalul de weekend: Jonglerul din tine

Imagineaza-ti ca viata este un joc in care jonglezi deasupra capului cu cinci mingii: slujba, familia, sanatatea, prietenii si viata spirituala. Iti vei da seama ca slujba este o minge de cauciuc. Daca o scapi, vine inapoi. Insa celelalte sunt de sticla, odata scapate din mana se ciobesc, se zgarie, se sparg… Nu vor mai fi niciodata la fel. De aceea este foarte important sa intelegi si sa faci tot posibilul sa pastrezi echilibrul in viata.

Cum?

Nu te subestima comparandu-te cu altii. Pentru ca suntem diferiti, fiecare om e special.

Nu iti seta obiectivele pentru ca altcuiva i se par importante. Numai tu stii ce e mai bun pentru tine.

Nu te purta ca si cum ti se cuvine totul. Lupta-te pentru lucrurile dragi si priveste-le ca si cand, fara ele, viata ta nu ar mai avea niciun sens.

Nu lasa viata sa-ti scape printre degete traind oftand dupa trecut sau visand la viitor. Traieste-ti viata zi dupa zi. Traieste-ti toate zilele din viata ta.

Nu renunta chiar daca dai gres. Nimic nu se termina decat in momentul in care incetezi sa mai incerci.

Nu-ti fie teama sa admiti ca esti mai putin perfect. Avem cu totii nevoie de acest firicel subtire care ne leaga unul de altul.

Nu iti fie teama sa infrunti riscurile. Asa iti vei invata sa fii curajos.

Nu nega iubirea spunand ca este imposibil sa o gasesti. Cea mai rapida modalitate de a primi iubire este sa o daruiresti. Cea mai usoara cale de a pierde iubirea este sa o tii prea strans. Iar cea mai buna cale de a pastra iubirea este sa-i dai aripi.

Nu alerga prin viata astfel incat sa nu-ti mai aduci aminte de unde ai plecat si unde ai vrut sa ajungi.

Nu uita ca cea mai mare dorinta emotionala a unui om este sa se simta apreciat.

Nu iti fie frica sa inveti. Stiinta nu are greutate si o poti lua usor, oriunde, cu tine.

Nu risipi cuvintele si timpul. Niciunul dintre ele nu pot fi date inapoi. Viata nu este o cursa, ci o calatorie care trebuie savurata la fiecare pas.

Acest text ii apartine lui Brian Dyson, fost CEO la compania Coca-Cola. El a fost adresat publicului cu ocazia unui seminar sustinut in Georgia, la 6 septembrie 1996.

      Articole recomandate