Motanul Morris candidează la alegerile locale din Mexic

1

„V-aţi săturat de şobolani? Votaţi o pisică!” Aşa sună sloganul celui mai nou candidat înscris în alegerile locale din Mexic. Motanul Morris a intrat în cursa electorală pentru fotoliul de primar al unei localităţi din estul ţării. Stăpânul său spune că un animal ar fi cel puţin la fel de eficient ca un politician,scrie rtv.net.

Morris are 10 luni, mănâncă şi doarme cât e ziua de lungă. Pe scurt, este politicianul perfect, spune stăpânul lui. Sergio Chamorro este doar unul dintre milioanele de mexicani dezamăgiţi şi dezgustaţi de clasa politică.

Stickers of Morris the Cat are displayed in a store in Xalapa

Pentru că în iulie se vor organiza alegeri locale, el şi amicii lui s-au gândit să-l propună pe Morris drept candidat, ca alternativă la veşnicii pretendenţi la fotoliul de primar. Motanul este deja foarte popular, are sediu de campanie, cont pe reţelele de socializare şi susţinători internaţionali, inclusiv o altă pisică, tocmai din Alaska, primar onorific al unui sat.

A woman holds photographs of Morris the Cat in a store in Xalapa

Morris nu este singurul animal din cursa electorală. Un măgar pe nume Chon are mari şanse să devină preşedintele consiliului local al oraşului Ciudad de Juarez. Mexicanii le reproşează politicienilor dezinteresul faţă de societate, corupţia şi lipsa de reacţie atunci când vine vorba despre cele mai mari probleme ale lor: violenţa şi traficul de droguri.

Propaganda for mayoral candidate Morris the Cat is pictured at his home in Xalapa

      Articole recomandate