Moment istoric la Vatican: Noul papa este Jorge Mario Bergoli din Argentina

papa

Jorge Mario Bergoli este noul Papă , Papa Francis I  înlocuitorul PAPEI BENEDICT AL XVI-LEA, ales miercuri la Vatican, de cei peste 100 de cardinali, în cadrul Conclavului. La ora 19.06, ora Moldovei, a venit anunţul HABEMUS PAPAM, a ieşit FUM ALB pe coşul Capelei Sixtine, iar clopotele Bazilicii Sfântul Petru au început să bată.

vatican2_01_44239e4f6c

Jorge Mario Bergoli, care şi-a ales numele de PAPA FRANCISC I, s-a născut pe 17 decembrie 1936 şi este argentinian. Papa Francis I, Jorge Mario Bergoli, s-a născut la Buenos Aires, dintr-un tată italian, muncitor la căile ferate, şi soţia acestuia. Jorge Mario Bergolio este licenţiat în filosofie şi este preot din 1969. Între 1998 şi 2013, JORGE MARIO BERGOGLIO a fost Arhiepiscop al oraşului Buenos Aires, iar pe 13 martie 2013 a fost ales noul papă, succesorul Papei Benedict al XVI-lea, preluând numele de PAPA FRANCISC I.

Jorge Mario Bergoli, este împotriva avortului, a eutanasiei şi a căsătoriei între persoanele de acelaşi sex, cu toate că respectă persoanele homosexuale. Totuşi, Jorge Mario Bergoli a afirmat că „adopţia de către cuplurile homosexuale reprezintă o formă de discriminare împotriva copiilor”. În 2001, Jorge Mario Bergoli a vizitat un spital cu bolnavi de SIDA şi a spălat şi a sărutat picioarele a 12 dintre aceşti bolnavi.

      Articole recomandate