Moldovenii vor putea încasa ajutoarele sociale direct de la Poştă

ems-moldova

Moldovenii vor putea sa încaseze ajutoarele sociale şi cele pentru perioada de iarnă, direct de la oficiile poştale locale, graţie unei modificări a legii cu privire la ajutorul social, aprobate de Guvern.

Potrivit acestui document, Întreprinderea de Stat „Poşta Moldovei” are dreptul, ca şi instituţiile financiar-bancare, să achite populaţiei contravaloarea alocaţiilor lunare de stat, a indemnizaţiilor pentru copii şi a altor sume încadrate la categoria ajutoare financiare acordate de stat.

Este vorba asadar şi despre ajutorul social şi ajutorul pentru perioada rece a anului, ceea ce facilitează accesul populaţiei la aceste sume, având în vedere faptul că reţeaua oficiilor poştale acoperă întreg teritoriul ţării.

Cu o răspândire de 1148 de puncte de lucru, amplasate în zone uşor accesibile publicului, Întreprinderea de Stat „Poşta Moldovei” va reuşi să ofere astfel un serviciu cât se poate de binevenit populaţiei, cât mai aproape de casă”, a declarat ministrul Tehnologiei, Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip.

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate