Moldovenii se respectă: primul Rols-Roice Wraith din Europa de Est a fost livrat în Chişinău

masini-de-lux-moldova

Moldovenii se respectă: primul automobil modelul Rols-Roice Wraith din Europa de Est a fost livrat în capitala Republicii Moldova.

Este vorba despre vedeta Salonului Auto de la Geneva, din primăvara anului trecut – cel mai rapid automobil britanic realizat până în prezent, relatează AutoStrada.md.

Modelul – un coupè de lux, cu aspect elegant şi impunător deopotrivă (lungimea este de de circa 5,3 metri) – îşi conturează aşadar profilul pe străzile din Chişinău, ca prim exemplar de acest tip, livrat pe piaţa est-europeană.

Această „bijuterie a coroanei” pe patru roţi, are o capacitate cilindrică de 6,6 litri şi dezvoltă o putere maximă de 633 CP, cu un demaraj de 0-100 km/h în numai 4,2 secunde, adică mai rapid chiar decât modelul berlinei sportive bavareze BMW M5.

Socotind după preţul său – peste 300 de mii de euro, în funcţie de opţiuni, la care se adaugă şi taxele vamale – s-ar putea spune că proprietarul e un veritabil pasionat al genului, căruia portofelul bine garnisit, îi permite să îşi satisfacă excentricităţile în materie.

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate