Moldovenii printre cei mai petrecăreți europeni

Moldovenii alocă relativ mult timp activităţilor legate de viaţa socială și divertisment în comparaţie cu multe state europene.

Timpul alocat însă activităţilor cu caracter cultural cum ar fi frecventarea teatrelor, concertelor, cinematografului este mult mai redus, comparativ cu alte state. Cel puțin așa arată un studiu realizat de Biroul Național de Statistică intitulat „Viața socială și divertismentul la moldoveni”, informează colegii de la noi.md.

Astfel, în Republica Moldova circa 13,4% din timpul total de care dispune o persoană în zi este dedicat vieţii sociale și divertismentului sau în medie 3,2 ore pe zi. În mare parte aceasta ţine de timpul petrecut cu familia (1,2 ore pe zi), alte activităţi de viaţă socială (1,1 ore pe zi), vizitele și primirea musafirilor (0,4 ore pe zi).

Studiul mai arată că bărbații din Moldova se distrează și socializează mai mult, comparativ cu femeile. Diferenţele se observă în special în spaţiul rural, unde femeile sînt mai mult timp preocupate și responsabile de îngrijirea gospodăriei și a familiei decît bărbaţii.

Totodată, cel mai mult timp pentru socializare și divertisment este alocat de către categoriile de persoane cu venituri mai modeste. Fapt care pune Moldova pe harta celor mai petrecărețe națiuni din spațiul european.

      Articole recomandate