Moldoveanul gospodar – fan al cardului bancar

card

Om chibzuit și cu băgare de seamă la cheltuială, moldoveanul gospodar se demonstrează un veritabil fan al utilizării cardurilor bancare.

Cel putin asa rezulta din statisticile elaborate de specialistii Bancii Nationale a Republicii Moldova, conform datelor publicate de Noi.md.

Este vorba despre o serie de informatii referitoare la perioada anului trecut, potrivit carora, volumul total al tranzactiilor efectuate cu carduri bancare emise in tara noastra, a atins pragul a 22,7 miliarde de lei.

Cifra indica o crestere cu 13,3% fata de nivelul inregistrat la sfarsitul anului precedent, cu o tendinta care se inscrie pe o curba ascendenta si pentru perioada imediat urmatoare.

Ponderea operatiunilor efectuate o detin retragerile de numerar, in timp ce platile direct cu cardul, sunt plasate in plan secundar.

Fenomenul prezinta o evolutie inversa fata de situatia inregistrata peste hotare, unde cardurile bancare sunt utilizate preponderent pentru efectuarea de plati directe, in timp ce retragerile de numerar sunt mai putin frecvente, precizeaza sursa.

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate