Moldoveanca de 24 de ani care a cucerit China

Ana Ropot, o moldoveancă în vârstă de 24 de ani, născută la Chișinău, a plecat în urmă cu 6 ani la studii în China. Pe parcurul anilor petrecuți în țara asiatică, Ana Ropot a câștigat mai multe concursuri de inteligență și de frumusețe. Cea mai mare dintre realizările sale este rolul pe care îl joacă într-un film de epocă chinezesc, alături de actori celebri din China.


Fiind o fire energică, Ana are foarte multe activități pe care le face cu plăcere: pictura, sculptura, broderia, fotografia, hipismul, limbile străine, jurnalismul, cultura antică și dansul, acestea fiind o parte din hobbyurile sale. Vorbește fluent șase limbi străine: engleză, franceză, italiană, spaniolă, rusă și mandarină, iar înaintea plecării sale în China a studiat și limba japoneză.

 

Timp de trei ani, Ana a făcut cursuri de japoneză, a luat diploma și a vrut să meargă la studii în Ţara Soarelui Răsare. Pe atunci, Guvernul Japoniei oferea trei burse de studii, iar al Chinei – două. Aplicase la bursele ambelor state, iar în scurt timp a primit vestea care a făcut-o să sară în sus de bucurie: era admisă la Universitatea de Studii Internaţionale din Beijing, la facultatea de Management al Turismului Internaţional.

 

China  ţara ei adoptivă

Considerându-se suficient de matură încât să-și ia viața în propriile mâini, Ana a luat hotărârea de a pleca în China, dar abia în momentul în care a ajuns în capitala țării, la Beijing, a realizat cât de dificil poate fi traiul într-o țară străină cu o cultură total diferită față de cea de acasă: “Comunicam cu părinţii o dată la câteva săptămâni. Multi studenţi s-au întors acasă după primele zile, iar eu mi-am promis că voi fi puternică şi voi reuşi”, a precizat Ana Ropot.  Trecând peste bariera lingvistică, obișnuindu-se cu mentalitatea asiatică, temepraturile din China și cu mâncarea destul de grasă și picantă, Ana poate spune acum, după șase ani de zile, că a prins cu adevărat rădăcini în această țară și că se simte ca acasă printre chinezi.

 

A câștigat numeroase premii în cei șase ani de când a părăsit Republica Moldova

Participând la mai multe concursuri de inteligență și de frumusețe, Ana Ropot reușea în 2009 să câștige titlul de Miss Fujian, anul următor devenind Miss Laoway, iar în 2011, în cadrul unui concurs în care și-a etalat abilitățile lingvistice, artistice și inteligența, a câștigat titlul de „Cel mai dotat străin din China”.

Mama Anei mărturisește cu mândrie că întotdeauna și-a încurajat copilul: “I-am insuflat încă din copilărie că-i frumoasă și deşteaptă. Totuşi, niciodată nu a fost un etalon al frumuseţii. Din acest motiv eram contra acestor concursuri, nu doream să-și piardă încrederea în sine. Mai ales că, fiind departe de noi, nu ar fi avut cine să o consoleze. Ea însă ieșea mereu învingătoare, iar mie nu-mi venea să cred !”

 

A jucat rolul Prințesei Gaia într-un film chinezesc 

Una dintre profesoarele Anei a anunțat-o de un casting pentru un film, iar tânăra moldoveancă, deși nu avea experiență, s-a decis să-și încerce norocul în industria cinematografiei. Foarte emoționată, fiind primul ei casting de acest gen, Ana a declarat că nu avea cum să piardă acest rol: “Când am ajuns la locul desfăşurării castingului și am văzut zecile de fete cu scenariile în mână, mi-am pierdut curajul. Însă în joc era rolul de prințesă romană, iar eu nu puteam să-l pierd”.

La numai două zile de la terminarea castingului, Ana a zburat la Xijiang, locul unde se desfășurau filmările. Rolul pe care l-a jucat era cel al unei prințese romane, Prințesa Gaia, care pornește pe Drumul Mătăsii cu o caravană, în speranța că își va redobândi averea sa pierdută. În timpul drumului, caravana este atacată de hoți, iar prințesa este salvată de un prinț chinez.

Filmul în care a jucat Ana de numește „The legend of the Silk Road„, „Legenda Drumului Mătăsii„, iar premiera în Europa va avea loc anul acesta, la începutul verii.

 

Este și prezentatoare de emisiuni

Ana Ropot este momentan studentă la un master în Relații Internaționale și Diplomație și este invitată în dese rânduri la evenimente în calitate de prezentatoare. Fiind apreciată foarte mult de către chinezi, moldoveanca prezintă și o emisiune lunară la un post britanic care are sediul în capitala Chinei, Beijing.

 

Filmul in care se filmează moldoveanca Ana Ropot

      Articole recomandate