Moldova, una dintre ţările cu cea mai înaltă viteză de acces la Internet

viteza

Potrivit unui raport al Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, oferit de către NetIndex-2013, R. Moldova este în continuare una dintre ţările cu cea mai înaltă viteză de acces la Internet.

În ceea ce privesc costurile, ţara noastră deţine locul 5, cu un preţ de 1,15 USD pentru 1 Mbps. Astfel, Moldova se plasează pe locul 8 din 142 ţări la capitolul accesibilitatea serviciilor TIC.

Aceeaşi sursă susţine că Moldova a făcut progrese considerabile la dezvoltarea Registrului de stat al populaţiei. Semnătura electronică mobilă, lansată în septembrie 2012, plasează Moldova printre primele 7 ţări din lume care implementează astfel de tehnologii inovatoare. Buletinele de identitate cu semnătura digitală inclusă, care vor fi eliberate din semestrul II al anului 2013, vor înlesni accesarea serviciilor electronice.

Conform clasamentelor internaţionale, evoluţia ascendentă a accesului populaţiei la tehnologiile informaţiei şi comunicaţiilor a clasat R. Moldova pe poziţia 58, ceea ce înseamnă un salt cu 27 de poziţii la acest capitol.

      Articole recomandate