Moldova umilita la Helsinki (Video)

Selecţionata Moldovei a pierdut meciul cu Finlanda din deplasare, scor 1-4. Selecţionerul a avut dreptate. Moldova nu are portar. După greşelile lui Stanislav Namaşco din meciul cu Suedia, a venit şi rândul lui Nicolae Calancea să greşească decisiv.

Moldova a prestat un joc foarte slab pe gazonul stadionul olimpic din Helsinki. Cu mici excepţii, fotbaliştii convocaţi şi introduşi de Balint în acest meci parcă nici nu au dorit să joace. Au „alergat” mingea dintr-o parte în alta, fără a crea ocazii periculoasă la poarta adversarilor.

O sclipire în jocul Moldovei a fost tânăra speranţă, mijlocaşul Sheriff-ului Anatol Cheptine. Acesta a fost decisiv în marcarea golului lui Sergiu Alexeev. Cheptine l-a văzut bine pe vârful introdus la mijlocul reprizei secunde, care a avut de îndeplinit o simplă formalitate.

Gazdele au punctat prin Hamalainen (dublă), Forssell din penalty şi Armaş, care a trimis în proprie poartă. Primele două reuşite au fost înscrise cu aportul defensivei. “S-a remarcat” Vadim Boreţ, absent practic pe flancul stâng al defensivei. Golul de 4-0 este pe seama lui Calancea.

Portarul Zimbrului a ieşit greşit şi a ratat întâlnirea cu balonul. Acesta s-a lovit de Armaş şi a intrat în poartă. Moldova a prestat un fotbal lamentabil şi a înregistrat a doua cea mai categorică înfrângere în aceste preliminarii, după acelaşi 1-4 cu Suedia pe teren propriu.

      Articole recomandate