Moldova tehnologică – rezidenţii parcurilor IT vor beneficia de facilităţi fiscale

În dorinţa de a stimula dezvoltarea sectorului TIC în ţara noastră, Executivul a aprobat proiectul de lege care prevede acordarea unor importante facilităţi fiscale rezidenţilor parcurilor IT.

Ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip, a declarat în cadrul şedinţei de miercuri, 10 septembrie, că va fi aplicat un impozit unic, specific în acest context, respectiv 12% pe veniturile din vânzări, sumă care include impozitul pe venit şi impozitul din profit, cotizaţiile de asigurări medicale şi sociale, taxele locale, impozitul pe imobil şi rutier, relatează Bani.md.

Prevederile proiectului de lege mai sus menţionat sunt cu atât mai interesante, cu cât cuprind şi o serie de alte măsuri fiscale benefice pentru rezidenţii parcurilor IT, precum scutirea acestora de plata taxelor vamale şi TVA la monitoarele, calculatoarele, echipamente de reţea şi a componentelor importate şi care sunt necesare desfăşurării activităţii lor.

Mai mult decât atât: facilităţile şi stimulentele fiscale pentru rezidenţii parcurilor IT se preconizează să fie aplicate pentru o perioadă de cel puţin 7 ani.

Documentul a fost elaborat pentru crearea premiselor necesare pentru activizarea dezvoltării sectorului IT, orientat spre export, prin crearea locurilor de muncă bine plătite şi atragerea investiţiilor”, a ţinut să precizeze ministrul TIC, potrivit sursei citate.

      Articole recomandate