Moldova sub semnul cinematografiei – prima ediţie a Festivalului Internaţional de Film „Toamna de Aur”

FPrima ediţie a Festivalului Internaţional de Film „Toamna de Aur”, debutează sâmbătă, 30 noiembrie, lansând competiţia pentru premiul „Pentru umanism şi romantism în cinematografie”.

Obiectivul organizatorilor acestei manifestări este acela de a crea noi oportunităţi de afirmare pentru tinerii cineaşti din Republica Moldova şi facilitarea apropierii acestora de publicul spectator.

Competiţia se va desfăşura însă pe două secţiuni: naţională şi internaţională – cuprinzând peste o sută de filme realizate de artişti din ţara noastră şi de pe alte meleaguri – Spania, India, România, Germania, Italia, Canada, Turcia, Franţa şi Polonia, informează UNIMEDIA.

În cadrul festivalului, vor concura peste 30 de filme autohtone, urmând ca juriul de specialitate să desemneze cele mai reuşite opere, oferind cinci premii, în valoare de 10.000 de lei fiecare.

Premiile vor fi decernate pentru următoarele merite: cel mai bun film, cea mai bună regie, cel mai bun scenariu, cel mai bun actor şi cea mai bună actriţă”, se precizează în materialul informativ.

Iniţiativa urmăreşte promovarea imaginii Republicii Moldova ca ţară deţinătoare a unei culturi cinematografice cu o dimanică remarcabilă, dar şi ca destinaţie turistică de o atractivitate deosebită.

Aşadar sâmbătă, 30 noiembrie, odată cu redeschiderea cinematografului reînnoit „Patria-Loteanu”, spectatorii sunt invitaţi la eveniment, începând cu orele 9:00, cu precizarea că intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, subliniază sursa.

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate