Moldova cu suflet de aur: o mână de ajutor populaţiei din Filipine

filipine-dezastru

Moldova cea cu suflet de aur, a hotărât să întindă o mână de ajutor populaţiei din Filipine, afectată de ravagiile cumplitului taifun Hayan.

Ajutorul umanitar, în valoare de 25 de mii de dolari americani, va fi acordat în urma deciziei adoptate în cadrul Sedinţei Guvernului, care a avut loc marţi, 22 ianuarie.

Bilanţul victimelor acestui dramatic fenomen meteo care a avut loc în noiembrie anul trecut, s-a ridicat la mii de persoane, imaginile apocaliptice surprinse în urma cumplitului ciclon tropical, fiind cutremurătoare.

Este vorba despre cea mai mare catastrofă naturală care s-a abătut asupra insulelor arhipelagului, în întreaga istorie modernă a statului filipinez, cu rafale de vânt care au atins 315 kilometri pe oră, măturând practic, tot ceea ce le-a ieşit în cale.

Zonele de coastă au fost inundate şi hectare întregi de culturi au fost complet distruse, lăsând populaţia într-o stare dezastruoasă, cu mii de supravieţuitori rămaşi fără locuinţe, hrană şi electricitate.

Adăposturile improvizate de autorităţile locale şi clădirile publice transformate în refugii, nu au reuşit să ofere protecţie tuturor celor afectaţi, populaţia având nevoie de orice sprijin extern, pentru a-şi putea reveni de pe urma catastrofei.

F3

foto: google.md

Moldova s-a alăturat aşadar, statelor membre ale Comisiei Europene, care au acordat ajutor Filipinelor, nădăjduind ca, fie şi măcar în parte, contribuţia sa financiară, va reuşi să acopere o serie din necesităţile reconstrucţiei şi asistenţei acordate populaţiei.

Banii vor fi alocaţi din fondul de rezervă al Guvernului, la solicitarea minstrului Finaţelor, Anatol Arapu”, precizează UNIMEDIA.

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate