Moldova are Talent! Camera 65 – Tinerii care schimbă lumea cu piesele lor revin cu un nou cîntec: Liber să visezi!

Sunt tineri și știu să cînte bine. Bine înseamnă nu muzică înregistrată, ci muzică live care transmite un mesaj pentru toți, sau ceea ce este cîntat cu suflet. Iar faptul că mulți îi asociază cu Carla’s Dreams oferă și mai mult respect lor.

Au decis să cînte pentru că au simțit nevoia să transpună în versuri și note ceea ce se întîmplă zi de zi în viața lor. Astfel a apărut ‘’Încă te mai iubesc’’, ‘’Viața’’, ‘’Dependent’’ sau ‘’Dă vieții prioritate’’: piese care au impresionat, au motivat și fac tot mai mulți tineri să le asculte.

Este vorba despre Camera 65, sau tinerii care cîntă pentru că pot să cînte. Recent, au lansat o nouă piesă care nu va rămîne departe de inimile noastre. În acest sens, i-am întrebat despre viață, carieră, vizuni și inspirație.

1. De unde v-a venit dorința și inspirația să cîntați?

Victor compunea versuri. Ion cînta la chitară. Am unit aceste două lucruri și a ieșit ceva frumos. Nu avem studii muzicale, dar trăim fiecare moment atunci cînd cîntăm. Așa a apărut și prima piesă: ‘’Încă te mai iubesc’’.

IMG_2820

2. Camera 65: de ce anume așa ați decis să vă numiți?

Noi anul trecut am stat la cămin. Firește cu toată atmosfera de acolo, distracție și aventuri. Iar camera în care am locuit avea numărul 65. De aici și numele.

3. Cîte piese aveți pînă acum înregistrate?

Înregistrate avem 5-6 piese. Sunt și cîteva postate. Noi în general piesele le facem în aer liber. Seara, în parc ne strîngem toți și atunci împreună încercăm acorduri, note, improvizăm, și iese ceva frumos.

4. Mulți vă asociază cu Carla’s dreams, ca stil de muzică și mesaj. Ce spuneți despre acest lucru?

Nu este o asociere. Da, avem unele mesaje comune. Totuși noi cîntăm în felul nostru, avem un fel aparte de a transmite.

5. Ce planuri aveți pe viitor?

Dorim să înregistrăm un album care să conțină vreo 11-12 piese. Ceea ce facem facem cu resursele proprii, deci este și ceva mai greu. În Moldova nu este apreciată muzica de calitate. Sau aici nu cîștigă talentul. Totuleste cumpărat. De aceea totul este în mîinile noastre.

IMG_2807

6. Cum reacționează lumea la muzica cîntată de Camera 65?

Lumea reacționează diferit. Cel mai în vîrstă nu văd cu ochi buni ceea ce facem. În schimb tinerii ne înțeleg și ne apreciază.

7. Care a fost cel mai amuzant comentariu de pe Youtube?

Toți au auzit probabil de piesa ‘’Fiți mai simpli’’. Acolo sunt cîteva cuvinte mai îndrăznețe. Iar un băiat a comentat cum bunica acestuia a reacționat hazliu cînd le-a auzit.

8. Au fost moment cînd ați zis că nu ma icontinuați?

Au fost și astfel de moment. Mai ales cînd unii comentau că muzica noastră nueste bună, că nu este viitor. Dar în detrimental lor au venit alte zeci de susțineri din partea tuturor. Pentru care mulțumim.

9. Prezintă echipa Camera 65.

Ion – chitară, voce. Victor – text, voce. Mihaela și Cristina – vocal. Marin – chitară.

10. Și un mesaj pentru toți moldovenii?

Fiți mai simpli.Nu vă uitați la haine, bani sau ceea ce conduceți. Păstrați-vă felul vostru de a fi. Și fiți liberi să visați!

IMG_2823

‘’Liber să visezi’’! Astfel se numește și noua piesă a băieților, titlul căreia a apărut pe loc în timpul discuției, și pe care o puteți și voi asculta în primă audiție.

Dacă v-a plăcut puteți accesa canalul Youtube al băieților: MediaMcRecords

Să promovăm talentele din țara noastră. Să ascultăm muzica bună și cu mesaj! 

IMG_2789

IMG_2791

IMG_2795

IMG_2797

Reporter: Vitali Cipileaga

Fotograf: Marius Belibov

      Articole recomandate