Moldcell – primul operator care a obținut licența 4G după ce a achitat 10 milioane de euro

Moldcell este primul operator de telefonie mobilă din Republica Moldova care a obținut licența 4G. Decizia de acordare a licenței a fost luată astăzi, 8 noiembrie, de către Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice, scrie Unimedia.md

Moldcell s-a adresat la ANRCETI cu solicitarea de obținere a licenței 4G. După ce s-au verificat toate actele prezentate, a fost aprobată decizia de acordare a licenței operatorului de telefonie mobilă Moldcell. Tot astăzi au fost achitate cele 10 milioane de euro necesare, taxa pentru eliberarea licenței

Potrivit capital.ro, Long Term Evolution (LTE), denumită 4G, este tehnologia ce poate să asigure viteze de conectare la internetul mobil de până la 100 Mbps, de 10 ori mai rapid decât reţelele 3G. Acest lucru înseamnă ca utilizatorii vor putea face video streaming HD pe mobil, videoconferinţe HD cu apel video, se vor putea juca online fără nicio problemă, iar melodiile sau aplicaţiile vor fi descărcate instant.

Pentru a putea beneficia de viteza oferită de tehhnologia 4G / LTE, utilizatorii vor trebui să îşi achiziţioneze telefoane şi tablete compatibile.

Conform celui de-al doilea raport Ericsson despre traficul mondial de date și piața de telefonie mobilă, până în 2017, 85% din populația lumii va beneficia de acoperire 3G, iar 50% populația lumii va beneficia de acoperire LTE/4G.

      Articole recomandate