Modernizarea Aeroportului Internațional din Chișinău.Parcare multi-etajată, hotel, fast food și alte servicii comerciale

Comitetul de arhitectură și planificare urbană din Azerbaijan, la instrucțiunea premierului azer, Yagub Eyubov a început pregătirile pentru a participa la un tender privind reconstucția Aeroportului Internațional din Chișinău.

Potrivit sursei, Comitetul a invitat participanții la o selecție preliminară, pentru a construi o parcare multi-etajată pe teritoriul Aeroportului din Moldova.  Acest proiect va oferi șansa unui parteneriat public-privat pentru a perfecționa infrastructura existentă. Conceptul proiectului prevede construirea unei parcări multe-etajate conforme cu cerinţele UE cu o capacitate minimă de 700 locuri şi o suprafaţă de cel puţin 7500 m2 pe locul parcării existente, aflată în gestiunea economică a Î.S. „Aeroportului Internaţional Chişinău” , astfel concesionarul va avea posibilitatea dezvoltării infrastructurii parcării (hotel, fast food și alte servicii comerciale) care îi va asigura o rată internă de rentabilitate mai înaltă. Acesta se află sub patronajul unei întreprinderi de stat, dar va fi executată de către un concesionar în urma semnării unui acord, partenerul de execuție fiind selectat în urma unei competiții deschise la nivel internațional, pentru care se cere o precalificare.

Ofertele vor fi evaluate în baza următoarelor criterii: experiența în managementul parcărilor auto (cel puțin 5 ani), experiență în implementarea proiectelor cel puțin 2 ani, costul fiecărui proiect cel puțin 4 mln euro.

      Articole recomandate