Mistere în munţii Bucegi

Se caută ceva anume în Bucegi? Se pare că da…
În munţii Bucegi există o zonă de un kilometru pătrat în care organismul nu oboseşte, iar funcţiile fizico-chimice se revigorează brusc. Specialiştii spun că avem de-a face cu legendarul loc dintre cer şi pământ. În 1999, un institut de cercetări particular din Bucureşti, angajat de o firmă străină pentru a studia subteranul unei zone din Bucegi, a găsit ceva care poate fi asimilat cu legendara „Gură de Rai”.

Este vorba despre o pantă cu o suprafaţă de aproximativ un kilometru pătrat, în care se manifestă o anomalie magnetică atipică, după cum o definesc specialiştii, zonă cu efecte benefice uluitoare asupra organismului uman. Este, probabil, una dintre cele mai ciudate descoperiri făcute vreodată în România.
În tradiţia populară românească, Gura de Rai este un mediu între cer şi pământ cu un caracter sacru, un drum spre Rai, un loc benefic. Ca poziţie geografică, Gura de Rai este situată pe un picior de munte şi se deschide într-o pajişte înaltă sau un gol de munte. Conform „Mitologiei Române”, cartea lui Romulus Vulcănescu, Gura de Rai este sinonimă cu „plaiul”, iar autorul consideră că acestor zone mirifice li se releva caracterul sacru şi prin titulatura mitropoliţilor români, denumiţi „exarhi ai plaiurilor”. Romulus Vulcănescu subliniază că în zona Gurilor de Rai s-au încuibat cu timpul Nedeiele, sărbători populare şi instituţii complexe etnoculturale rurale cu implicaţii mitologice.

      Articole recomandate