Miracolul lui Moise, din Coreea de Sud

Insula Jindo din Coreea de Sud este gazda unuia dintre cele mai inedite fenomene din lume, denumit Miracolul lui Moise.

Va amintiti cum a despartit apele Moise in urma cu 3.000 de ani, cand au trecut pe celalalt tarm circa 600.000 de suflete? Exact asa se intampla, astazi, in Coreea de Sud, in Marea Galbena.

De doua ori pe an, are loc o maree ce lasa la vedere o „limba de pamant” de 2,8 km si lata de 40 de mteri, precum cea facuta de Moise in vremurile stravechi.

Timp de o ora, orasele Jindo si Modo sunt „unite” prin aceasta cale de comunicare terestra.

Aici are loc si un festival dedicat acestui fenomen natural uluitor, iar oameni din toata lumea vin sa ia parte la sarbatoare.

Festivalul are loc de trei ori pe an, in lunile martie, Mai si Iunie, iar numarul mare de turisti i-a pus pe ganduri pe organizatori care sunt de parere ca ar trebui sa tina aceasta sarbatoare si in luna aprilie.

Fenomenul este o experienta unica, iar cei care iau parte la festival canta muzica folk si se misca in ritmuri de ganggangsullae, un dans special coreean. Atractive mai sunt, de asemenea, focurile de artificii si luminile laser.

Legenda spune despre fenomenul coreean ca orasul Jindo cand a fost atacat de tigri, locuitorii au fugit spre insula Modo, pentru a se adaposti. Aproape toti locuitorii au reusit sa treaca de partea cealalta, mai putin o femeie in varsta si oarba, care, speriata fiind, a inceput sa se roage la Zeul Marii. Acesta i-a auzit dorinta si a despartit apa in doua, pentru ca ea sa treaca, in Modo, teafara.

      Articole recomandate