Mierea moldovenilor, premiată cu două medalii de aur

 

miere-moldova

Mierea moldovenilor a fost premiată cu două medalii de aur in cadrul celei de-a 43-a ediții a Campionatului Internațional al Mierii Apimondia, desfasurat anul acesta în Ucraina, la Kiev.

Deși este pentru prima dată când Republica Moldova participă la această competiție, mierea de pe plaiurile noastre, a reușit să câștige aprecierile juriului, obținând două medalii de aur, la categoria “Miere în faguri”.

Juriul, alcătuit din experți cu reputație internațională în domeniul apiculturii și produselor apicole, a testat și evaluat eșantioane prezentate în concurs, de participanți din peste o sută de țări.

Din partea Republicii Moldova, în dulcea competiție s-a înscris o delegație condusă de Președintele Asociației Naționale a Apicultorilor, Ştefan Condratiuc.

Mierea moldovenească a fost așadar apreciată la justa sa valoare, având în vedere că apicultura reprezintă una din cele mai vechi îndeletniciri de pe meleagurile țării noastre, unde condițiile naturale – clima, relieful și vegetația – sunt propice dezvoltării activităților în acest sector.

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate