„Micul Monet” are doar 9 ani şi-şi vinde tablourile cu 16.000 de lire sterline

Are doar nouă ani, picturile sale se vând în 30 minute şi deja îşi poate cumpăra un apartament din banii pe care i-a strâns. Britanicul Kieron Willamson, poreclit micul „Monet” a reuşit să acumuleze anul trecut, din vânzarea tablourilor sale, 150.000 de lire sterline, iar acesta este doar începutul.

„Este minunat să vezi un băiat de nouă ani care menţine pictura tradiţională, a peisajelor, în viaţă”, declară mama lui Kieron, Michelle.

Succesul la public al tânărului pictor a început la o emisiune dedicată copiilor, în urmă cu cinci ani. În 2010, un documentar al Canalului 4 l-a inclus pe Kieron Willamson într-un grup ce prezenta copii supradotaţi. Acum se pregăteşte pentru vernisajul noii sale expoziţii din oraşul Holt, unde lucrările lui în ulei, acuarelă şi pastel au un preţ de pornire de 5000 lire sterline şi pot ajunge chiar la 16.000 de lire sterline.

Temele lui Kieron pentru desen sunt cât se poate de simple, majoritatea fiind preponderent scene şi peisaje din locul în care locuieşte. Totuşi, farmecul picturilor micului artist i-a făcut pe admiratori să îi cumpere lucrările în doar 30 de minute de la începerea expoziţilor.

Primul său desen important l-a realizat la doar 5 ani, însă pasiunea nu era chiar un cuvânt de ordine la acel moment. Inspirat de un port din apropierea locuinţei sale, Kieron a cerut o planşă părinţilor pentru a picta. Într-o săptămână desenul era deja terminat.

„Picturile lui reflectă pasiunea de a imortaliza peisajele din locurile în care a trăit. Îi observăm progresele în fiecare lună şi ne bucurăm de succesul său alături de întreaga familie, cât şi de public”, povesteşte mama acestuia, Michelle.

Părinţii lui Kieron au hotărât să doneze o parte din banii câştigaţi de băiatul lor în scopuri caritabile.Mama artistului este nutriţionist, iar tatăl – organizator de expoziţii. Cei doi au primit laude pentru modul în care l-au crescut pe Kieron. Il descriu ca o fire liniştită, cu rezultate bune la şcoală.

Supranumit „micul Monet”, Kieron naşte mari aşteptări. „Este greu să îţi planifici ceva deoarece el se află în rolul unui şofer. Faptul că arta este cel mai bun prieten al lui este un bonus, dar încercăm să fim atenţi la modul în care îl creştem”, spune Michelle.

      Articole recomandate